V Řecku se používají dva způsoby sušení černých naturálních oliv:
- Při sušení tradiční technologií mořskou solí proces trvá téměř 1 rok. Tímto způsobem se suší olivy druhů Halkidiki a Thassos.
- Další metodou pro přípravu sušených oliv je pečení v troubě při nízké teplotě po dobu 48 hodin. Tato metoda je typická pro olivy Kalamon a Amfissa.
Výsledkem je nízký obsah vody a velice intenzivní chuť. Další charakteristikou je nižší obsah solí ve srovnání se stejnou nesušenou olivou stejné odrůdy. Snížení množství soli v těchto olivách je způsobeno sušicím procesem.
Nutriční (výživové) hodnoty na 100g výrobku:
Energetický obsah: 1048kJ/255kcal
Tuky: 23,9g, z toho nasycené mastné kyseliny: 2,4g
Sacharidy: 6,5g, z toho cukry 0,1g
Bílkoviny: 1,6g
Sůl: 3,6g
Kód zboží: 2520
Catalog:
Váha: 1 kg